LEARNİNG EUCLİD'S MATHS

Okulumuz öğretmenlerinden Nimet Alamur'un da içinde bulunduğu Öklid'in Matematiğini Öğrenmek /Learning Euclid's Maths isimli Türkiye(4),Yunanistan(3), Polonya(1), Romanya(1), İspanya(1) ülkelerinden 10 öğretmenin katılımıyla yapmış olduğu Avrupa okullar topluluğu eTwining projesi çalışmalarına başlamıştır. Bu projenin amacı matematik ve dili birleştirmektir. Yunan Matematikçi Öklid'e ve onun geometriye katkılarına odaklanacağız. Amacımız Öklid'in hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve onun "ifadelerinden" bazılarını incelemek. Öğrenciler gruplar halinde çalışacak, bu ifadeleri kendi dillerine ve İngilizceye çevirecekler. Bu arada, Geogebra yazılımı gibi BİT araçlarını kullanarak karşılık gelen geometrik şekilleri oluşturacaklar. Son çalışma olarak Öklid ve onun matematiksel kanıtları hakkında bir e-kitap olacak.

02.12.2023 99