İMAM HATİP OKULLARI BAŞARILI ÖRNEKLER YARIŞMASI

İMAM HATİP OKULLARI BAŞARILI ÖRNEKLER YARIŞMASI

Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesinde hazırlanıp uygulanan  "Elim Sende Matematik!”projesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen Başarılı Örnekler Sergisinde kurumsal kapasite ve akademik gelişim tematik alanında Türkiye 2. Si olmuştur.17 Ekim Salı günü milli eğitim bakanı Yusuf Tekin’in de katıldığı Ankara'da yapılan ödül töreninde öğrenci ve öğretmenimiz ödüllerini bakan yardımcısı Nazif Yılmaz’dan almıştır.

Tematik Alan: Kurumsal Kapasite ve Akademik Gelişim

Kategorik Alan: Fen ve Matematik Bilimleri

Okul: Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ankara)

Bu proje ile matematik öğretiminde konuları anlamlandırmak, öğrenilen bilginin kalıcılığını artırmak ve öğrencinin aktif katılımı ile yaparak yaşayarak bilgiyi içselleştirmesi hedeflenmiştir. Bu bağlamda görsellerle destekli matematik konuları, somut materyal ve oyunlar oluşturularak zengin bir öğrenme ortamı öğrencilere sunmuştur.

Öğrenciler kendilerine verilen matematik konuları üzerinde araştırma yapmış ve konusu ile ilgili oyunlar, materyaller, animasyon, beste, karikatür gibi disiplinler arası yaklaşım ile 28 ürün ortaya koymuştur. Ürünler ile öğrenciler akademik başarılarını arttırmış, konusunu hem özümsemiş hem de konun kalıcı olmasını sağlamıştır. Hazırladıkları animasyon ve afişler ile dijital yeterlilikleri gelişmiştir. Öğrenciler görüş alışverişinde bulunarak iş birliği ile çalışmıştır. Atölye ile paylaşımda bulunmaları özgüvenli ve kendini ifade eden bireyler haline gelmelerini sağlamıştır. Bu uygulama ile matematik soyut olmaktan sıyrılarak öğrencinin emeğini görünür kılmış ; öğrencinin matematik algısını, yoğun gayreti sonucu olumlu yönde değiştirmiş, öğrenci araştırmacı bakış açısı kazanmıştır.

17.10.2023 156

meb_iys_dosyalar/06/19/122006/fotograf_galerisi_3518340.html


02-12-202302-12-202302-12-2023