FOOTPRINTS OF MATHEMATICS

Okulumuz öğretmenlerinden NİLAY BEZCİ‘ nin de içinde bulunduğu  MATEMATİĞİN AYAK İZLERİ isimli 8 ülke ile 20 öğretmenin katılımıyla yapmış olduğu Avrupa okullar topluluğu eTwinning projesi onaylanmış olup çalışmalarına başlamıştır. Bu proje matematiğe dair tüm çalışmaları içeren ve birçok ülkenin katılımıyla öğrencilerin uluslar arası alanda çalışmasına olanak sağlayan eğlenceli bir çalışmadır. Matematiğin kültürde, sannatta, müzikte, resim de, mimaride, sağlıkta kısacası evrenin her noktasında ayak izlerinin olduğunu bu projeyle işbirlikçi ürünler oluşturarak ortaya konulacaktır.

Matematiğin doğadaki yeri öğrencilere öğretmenin birkaç yolu vardır. Öncelikle, matematiğin doğadaki uygulamalarını göstererek öğrencilerin ilgisini çekebilirsiniz. Örneğin, bir bitkinin büyüme hızını hesaplarken matematik kullanılır. Ayrıca, doğada görülen matematiksel düzenleri ve simetriyi örneklerle açıklayarak öğrencilerin anlaması kolaylaşabilir. Bunun yanı sıra, matematiksel kavramları oyunlar veya etkileşimli aktivitelerle öğretmek de öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırabilir.Bu mantıkla başlayan projemizde yenilikçi öğrenme yolları arıyoruz.

01.12.2023 84

01-12-202301-12-202301-12-2023